Evenementen

Regelmatig zijn wij te vinden op allerhande Middeleeuwse evenementen door heel Nederland en België. Dat is doorgaans in de periode april tot en met oktober. Daarnaast worden we ook regelmatig gevraagd om te figureren in musea, of om deel te nemen als figuranten in filmprojecten. Tenslotte komen we ook regelmatig op (basis)scholen om de geschiedenisles extra spannend te maken!

content_schoolbezoek

Waar kun je ons de eerstvolgende keer ontmoeten?13 en 14 juli | Historisch Festival Doorn
Bij het Historisch Festival Doorn draait alles om de brede geschiedenis. We bieden het publiek een echte tijdreis aan. Beginnend in de periode ver voor het begin van onze jaartelling en eindigend in de 20ste eeuw kunnen zij verschillende kampementen van Levende Geschiedenisgroepen uit binnen- en buitenland bezoeken. Daarnaast kunnen zij zich vergapen aan allerlei demonstraties varierend van militaire uitbeeldingen (marcherende Romeinen, stoutmoedige ridders en stoere soldaten) tot aan ambachtslieden die hun handen het werk laten doen!

Meer info op de evenenementenpagina van Cranenburgh:
Historisch Festijn Doorn17 en 18 augustus | Ridders in het preHistorisch Dorp
Een compleet ridderkampement, precies zoals dat eind 15e eeuw bij de middeleeuwse stad stond, neemt op 17 en 18 augustus bezit van het preHistorisch Dorp in de Genneper Parken. De Hospitaalridders zijn ook weer van de partij! Ga kijken bij de wapenmeester en leer over wapens en malien, schrijf je naam met een ganzenveer bij de klerk en laat je verwonderen door de verhalen van onze chirurgijn.

Hou de evenementenpagina van https://www.prehistorischdorp.nl/nl in de gaten!Op onze Facebookpagina houden wij je op de hoogte van onze activiteiten. Bezoek de Hospitaalridders en like onze pagina!