Evenementen

Regelmatig zijn wij te vinden op allerhande Middeleeuwse evenementen door heel Nederland en België. Dat is doorgaans in de periode april tot en met oktober. Daarnaast worden we ook regelmatig gevraagd om te figureren in musea, of om deel te nemen als figuranten in filmprojecten. Tenslotte komen we ook regelmatig op (basis)scholen om de geschiedenisles extra spannend te maken!

content_schoolbezoek

Waar kun je ons de eerstvolgende keer ontmoeten?


Zondag 3 februari 2019 | Re-enactmentmarkt Slot Schaesberg
Zondag 3 februari 2019 vindt er een re-enactmentmarkt plaats bij Slot Schaesberg. Gedurende deze dag, tussen 10:00 en 16:00 kun je onder andere kennismaken met  de Hospitaalridders en ook andere re-enactmentverenigingen uit Nederland. Wij vertellen je graag over onze historische vereniging en helpen je op weg indien je interesse hebt om lid te worden.

Voor meer informatie ga je naar de pagina van het evenement:
https://www.slotschaesberg.nl30 en 31 maart| Openingsweekend PreHistorisch Dorp
Traditioneel openen we ons reenacment seizoen bij ons favoriete openlucht museum: het PreHistorisch Dorp in Eindhoven. Eind maart slaan we er ons kamp weer op en laten we zien hoe het leven van de Hospitaalridders er in 1248 uit zag. Dit weekend staat ook in het teken van onze nieuwe introducees, dus heb je interesse in onze vereniging dan is dit weekend ideaal om eens te komen proeven.

Meer info op de pagina van PreHistorisch dorp:
Website PreHistorisch DorpMaandag 22 april | Middeleeuws Festijn Baarlo
In 2019 bestaat Baarlo 800 jaar. In kader van dit jubileum vinden er komend jaar diverse activiteiten plaats in Baarlo. Cranenburgh Events is door Baarlo Leeft benaderd om op 22 april 2019 (Tweede Paasdag) Middeleeuwse sferen te brengen in het park voor de poorten van Kasteel D’ Erp in Baarlo. De Hospitaalridders zullen er ook hun kamp opslaan om bij te dragen aan deze dag!

De belegering en bestorming van kasteel d’Erp in 1473, door de Bourgondische troepen van Karel de Stoute, zal dan nagespeeld worden! Kom dat meebeleven!

Meer info op de evenenementenpagina van Cranenburgh:
Middeleeuws Festijn Baarlo18 en 19 mei | Quondam!
Op zaterdag 18 en zondag 19 mei 2019 kan het publiek tussen 11u en 18u zijn hartje ophalen in de Middeleeuwse sfeer. De hospitaalridders zijn er ook deze editie weer bij. Op Quondam zelf krijg je een programma zodat je zeker niets zal missen.

Voor meer informatie ga je naar de FB pagina: https://www.facebook.com/Quondam.be/
de website van het evenement: http://www.quondam.be/Op onze Facebookpagina houden wij je op de hoogte van onze activiteiten. Bezoek de Hospitaalridders en like onze pagina!