Evenementen

Regelmatig zijn wij te vinden op allerhande Middeleeuwse evenementen door heel Nederland en België. Dat is doorgaans in de periode april tot en met oktober. Daarnaast worden we ook regelmatig gevraagd om te figureren in musea, of om deel te nemen als figuranten in filmprojecten. Tenslotte komen we ook regelmatig op (basis)scholen om de geschiedenisles extra spannend te maken!

content_schoolbezoek

Waar kun je ons de eerstvolgende keer ontmoeten?12 en 13 oktober | Middeleeuws Festijn Hernen

De tweede editie van Middeleeuws Festijn Hernen komt er aan! Cranenburgh Events brengt ook dit jaar reenactors, marktlui en entertainment samen bij Kasteel Hernen,
en de Hospitaalridders zijn er wederom bij. Hou de website in de gaten voor meer informatie en het programma:
http://www.middeleeuws-festijn.nl/locaties/hernen/20 oktober | Hildes verjaardag: een ridderspektakel
Vanaf 12 oktober opent museum Huis van Hilde de nieuwe tentoonstelling “Op zoek naar Ridders en Kastelen”. In het museum, waar je de archeologie van Noord-Holland kunt ontdekken, leer je alles over verdwenen kastelen en vier ridders vertellen je alles over de vondsten die werden gedaan rondom de kastelen.

In het kader van deze tentoonstelling wordt op zondag 20 oktober de verjaardag van Hilde in stijl gevierd. Met de ridders van het Hospitaal natuurlijk! Wij zullen vooral zorgen voor een uitbeelding van het kampleven: koken, schrijven, medische en spirituele zorg, uitrusting repareren en het trainen van de ridders. Zorg dat je het in je agenda zet!

Hou de website van Huis van Hilde in de gaten!Op onze Facebookpagina houden wij je op de hoogte van onze activiteiten. Bezoek de Hospitaalridders en like onze pagina!